SPOR

Türkiye’nin En Büyük Stadyumları Sıralaması ve Seyirci Kapasiteleri

Tüm dünyada spora oldukça önem veriliyor. Sporlar içinde ise en çok futbol insanlar tarafından ilgi görülüyor. Taraftarlara daha iyi olanak sunmak adına büyük stadyum yapılmaya çalışılıyor. Yapılan çalışmalar hem daha çok seyirci kitlesine ulaşmak hem de gelir sayısını biraz daha arttırabilmek adına oluyor kulüpler için. Sonuçta futbol en önemli unsurlarından bir tanesi taraftar desteği olduğunu ve ne kadar çok taraftar olursa o kadar büyükte destek olur. Bu da takımın daha güçlü olmasını sağlar. Peki Türkiye’nin en büyük stadyumları hangileri olduğunu tek tek tanıtalım. İşte Türkiye’nin en büyük stadı hangi takımın olduğuna dair detaylar.

Türkiye’nin En Büyük Stadyumları

Türkiye’nin en büyük stadyumları konumuzda sizler için en fazla taraftar alım sayısına sahip 10 futbol stadyumu paylaşacağız. Bu statların çoğu Süper Lig ekiplerine ait olmasıyla göze çarpıyor. Tabi aralarında alt ligde yer alan takımların da statları bulunuyor. Futbol denince akla inanılmaz geri dönüşler, muhteşem goller ve taraftar desteği gibi unsurlar geliyor. Herhalde çoğumuz 2008 senesindeki A Milli takımımızın Çek Cumhuriyeti ile yaptığı maçtaki inanılmaz geri dönüşü hatırlıyor olmalısınız. Unutulacak bir maç olamaz, tarihi maçlar içerisinde yerini almış oldu. Metrelerce uzaktan atılan muhteşem gollerde unutulacak şeyler değil tabi ki. Son olarak ise Futbol ve Stadyum yani futbolda taraftar desteğinin kazandırdığı muhteşem öz güven.

Gaziantep Arena

Gaziantep Arena, Toplam maliyeti belli olmayan yani bilgisi verilmeyen ve Gaziantep’in en büyük stadyumlarından biri olan ve Ağustos 2016’da açılan bir Stattır. Tam tamına 35 Bin 574 seyirci kapasitesine sahiptir.

Cebeci İnönü Stadyumu

1976 senesinde açılan İnönü Stadyumu, 37 Bin seyirci kapasitesine sahiptir.

Trabzon Akyazı Arena

18 Aralık 2018 yılında açılan Akyazı Arena, 270.000.000 Türk Lirası değerinde bir maliyete sahiptir. Özel olarak tasarlanmış bu stadyumun toplam seyirci kapasitesi 41 Bin 461 kişiye ulaşmaktadır.

Vodafone Arena

Beşiktaş’ın stadyumu olan Vodafone Arena, 10 Nisan 2016 senesinde açılmıştır. Stat için harcanan toplam masraf ise tam tamına 350.000.000 Türk Lirası harcanmıştır. Vodafone Arena tam olarak 42 Bin kişilik bir seyirci kapasitesine sahiptir.

Torku Arena

Toplam maliyeti 146.0450.000 Türk Lirası olan Torku Arena, 13 Eylül 2014 yılında açılmıştır. Toplam seyirci kapasitesi tam olarak 41.981 kişiden oluşmaktadır.

Timsah Arena

Bursaspor’un Atatürk Stadyumunu yıkıp özel olarak tasarladığı Timsah ağızlı stadyumu Timsah Arena, 21 Aralık 2015 tarihinde açılmıştır. Sahaya harcanan toplam maliyet ise 167.909.000 Türk Lirası değerindedir. Timsah Arena tam tamına 43 Bin 977 seyirci kapasitesine sahiptir.

Ülker Stadyumu

Fenerbahçe’nin stadı olup, Toplam maliyeti belli olmayan Ülker Stadyumu, 2006 senesinde yenilenmiştir. Tam tamına 50 Bin 509 kişilik bir seyirci kapasitesine sahip olan Türkiye’nin en büyük stadyumları arasında 4. sırada yer alıyor.

İzmir Atatürk Stadyumu

2005 yılında yenilenen İzmir Atatürk Stadyumu, toplam maliyeti ne kadar olduğu belli değildir. Toplam seyirci kapasitesi 51 Bin 295 kişi olarak belirlenmiştir.

Türk Telekom Arena

Galatasaray’ın mükemmel büyüklükteki stadyumu olan Türk Telekom Arena, 15 Ocak 2011 tarihinde açılmıştır. Stadın toplam maliyeti tam tamına 128.000.000 Euro olarak belirtilmiştir. Tam tamına 52 Bin 652 kişilik bir seyirci kapasitesine sahiptir.

İşte geldik Türkiye’nin en büyük stadyumları arasında 1. olan stada.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu

130.000.000 toplam maliyete sahip olan Atatürk Stadyumu, 31 Haziran 2002 tarihinde açılmıştır. Tam tamına 76 Bin 092 seyirci kapasitesine sahip olup Türkiye’nin en büyük stadyumu olarak listemizde 1. sırada yerini aldı.

İLGİLİ İÇERİKLER

Nasıl mı Yapılır

10 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak internet sektöründe çeşitli alanlarda çalışmalara imza atan ve şimdilerde nasilmiyapilir.com sitesinde Nasıl sorusuna karşılık gelen soruların cevaplarını vermeye çalışan webmaster yazarı. Bilginin gücünü her geçen gün daha da iyi anlayan ve gün geçtikçe de unutulan bilginin taze tutulmasına olanak sağlayan içerikler ile 'nasıl yapılır, nasıl yazılır, nasıl alınır, nasıl verilir, nasıl izlenir' gibi soruların yanıtlarını güncel bir şekilde sunmaya çalışacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir