TEKNOLOJİ

Blogger Ana Sayfa Kayıt Sayısı Sorunu Nasıl Çözülür?

Blogger her ne kadar kullanışlı ve ücretsiz olmasıyla güzel imkanlar sunuyor olsa da bazen öyle kısıtlamaları oluyor ki bu yüzden sinir olduğumuz zamanlar olabiliyor. Bunlardan bir tanesi de Blogger ana sayfa kayıt sayısı sorunu oldu.. Peki blogspot ana sayfa kayıt sorunu nasıl çözülür?

Kayıt sayısı sorunu ne demek diye soracak olursanız: Blogger blogunuzda daha iyi yerlere gelebilmek adına makaleler yazıyorsunuz ve bu makaleleri sitenizde paylaşıyorsunuz. Ardından sitenizin ilgi çekmesi için oldukça kaliteli bir ana sayfanızın olması gerekiyor. Ana sayfadaki kayıt sayısını belirlemek isteyebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı Blogger Anasayfa Ve Kayıt Sayısı Düzenleme Yapmanın En Basit Yolu adlı konumuzu okuyarak öğrenebilirsiniz.

Bilenler istediği kadar ayarladılar bilmeyenler ise konumuzu inceleyerek ayarlamış oldular. Peki “işin garipliği nerede her şeyi yaptık.” diyeceksiniz. İşin garip tarafı şu ki; belirlediğiniz Blogger ana sayfadaki kayıt sayısını 10 yaptığınız fakat blogunuzun ana sayfasında 2 tane içerik görünüyor olması. Bunu sadece örnek olarak belirttim çünkü işin durumuna göre değişebiliyor. Şimdi en yukarıda da dediğimiz gibi Blogger ücretsiz ve kullanışlı ama bazı ince detayları var. Adamlar bir sayfa başına gösterebilecekleri maksimum boyut 1 MB ile sınırlı olduğu için siz 10 da yapsanız 5 de yapsanız bu sınırı aşıyorsa ana sayfadaki kayıt sayısı ikiye de düşer bire de düşer. Eeee tamam iyi güzelde bu duruma nasıl çözüm bulacağız diyorsanız kolay kolay kimse tarafından bilinmeyen bir yöntemi sizlere sunalım. Öncellikle zamanında kendi başımıza gelen bu tür bir olayı anlatıp öyle konumuza başlayalım.

Blogger Ana Sayfa Kayıt Sayısı Sorunu Çözümü

Bundan yaklaşık 4 sene önce bizim de başımızdan Blogger ana sayfadaki kayıt sorunu hakkında bir olay geçti. Normalde 28 tane içerik gösterirken ana sayfamızda birden dikkatimi çekti ki 11 tane içeriğe kadar düşmüş. Ardından dedik ne yaptık da böyle oldu falan derken biraz araştırma yaptık ama sadece öğrendiğik ki Blogger sayfa başına 1 MB sınırı olduğu oldu. Ardından blog kayıt sayılarını düşürdüm 15 yaptım yine aynı sadece 11 tane gösteriyor. Tabi biz bu durum karşısında mutlu değiliz. Çünkü biz ana sayfa düzenimizi 28 makale üzerine ayarladık. Her neyse artık yapacak bir şey yok her şeyi 11 makaleye göre ayarlayalım dedik. Öyle bir düzenlenme yaparak 11 makale için ayarlamamızı yaptık fakat içimde hala bir hoşnutsuzluk vardı. Bunun üzerine pes etmedim ve araştırmaya devam ettim. Bir kaç gün sağı solu iyice araştırdım sonuç olarak bir şey daha öğrendik; Blogger bir sayfada sadece 4 makale boyutunda yayın içerirmiş.

Peki bu bilgi bizim işimize yaradı mı? Mükemmel derecede işimize yaradı. Neden diye soracak olursanız Blogger ana sayfa kayıt sayısı sorunu durumunu bu sayede çözmüş olduk. Şöyle açıklayalım; Bu bilgiyi edindikten sonra biz her ne olursa olsun yayınlarımız arasına iki makaleden sonra ‘Atlama Aralığı Ekle‘ seçeneğini ekleyerek yazdık. İşte sorunun çözümü buradan geçiyor. Biz son yazdığımız 6, 7 yazımızda bu işlemi yapmadığımız için Blogger’da boyut fazla olduğu için otomatik olarak kayıt sayısı hakkında bir düşüş yaptı. Daha sonra yazılardan bir tanesine ‘Atlama Aralığı Ekle’ işlemini yaptık, baktık ana sayfadaki kayıt sayısı 2 tane arttı. Bunun üzerine işlemi uygulamadığımız tüm yazılarımıza bu işlemi uyguladığımızda gördük ki tek sorun buymuş. 28 makalemiz birden ana sayfamıza geri eklendi.

Kendi başımızdan geçen bir olay ile sizlere Blogger ana sayfa kayıt sayısı sorunu hakkında bilgi sunmaya çalıştık. Bu yöntem ile muhtemelen sorununuz düzelecektir. Yani ‘Atlama Aralığı Ekle’ seçeneğini çok uzun makalelerden sonra yapmayın çünkü 4 makale boyutu sınırı o şekilde de aşılabileceği için aynı sorunları yaşayabilirsiniz. Genelde ilk paragraftan sonra bu işlemi uygulamanız yeterli olacaktır.

İLGİLİ İÇERİKLER

Nasıl mı Yapılır

10 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak internet sektöründe çeşitli alanlarda çalışmalara imza atan ve şimdilerde nasilmiyapilir.com sitesinde Nasıl sorusuna karşılık gelen soruların cevaplarını vermeye çalışan webmaster yazarı. Bilginin gücünü her geçen gün daha da iyi anlayan ve gün geçtikçe de unutulan bilginin taze tutulmasına olanak sağlayan içerikler ile 'nasıl yapılır, nasıl yazılır, nasıl alınır, nasıl verilir, nasıl izlenir' gibi soruların yanıtlarını güncel bir şekilde sunmaya çalışacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir