TEKNOLOJİ

Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Nasıl Yapılır?

Blogger kalıcı bağlantı ayarları bir makale için oldukça önem arz eden noktalardan bir tanesidir. Blogger, oluşturduğunuz makalelerin adreslerini yani linklerini otomatik bağlantı olarak kendi oluşturuyor fakat bu pek sağlıklı olmuyor. Neden mi? İşte blogger kalıcı bağlantı hakkında tüm detaylar sizler için konumuzda yer alacak.

Bildiğiniz üzere blogspot daha doğrusu Blogger üzerinden açtığınız bloglarınızda oluşturduğunuz makalelerin bağlantılarını Blogger otomatik olarak oluşturuyor. Tabi otomatik oluştururken pekte istenilen düzeye ulaşılamıyor. Bu nedenler Blogger’ın otomatik bağlantı oluşturması yerine siz Blogger kalıcı bağlantı ayarı yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Nasıl mı? Bu yazdığımız konu üzerinden örnek verecek olursak, Blogger otomatik bağlantıları oluştururken başlığınıza göre oluşturuyor fakat işin içine bazı karakterler girince hatalar olabiliyor. Şimdi bu konuda konu başlığımız ‘Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Nasıl Yapılır” şeklinde ve Blogger otomatik bağlantı oluşturduğunda bağlantı şekli “blogger-kalc-baglant-ayarlar-nasl.html” oluyor.

Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Nasıl Yapılır?

İşte bu noktada dikkat çeken durum kalıcı, bağlantı ve ayarları kelimelerindeki harf eksiklikleri oluyor. Bu eksiklikler bağlantınızda anlamsız kelimelerin oluşmasını bu nedenle de arama motorlarının bu linkte bir şey bulamamasına neden oluyor. İşte bu nedenle Blogger kalıcı bağlantı ayarı mutlaka kendiniz tarafından yapılmalıdır. Peki Blogger kalıcı bağlantı ayar nasıl yapılır? Elbette bunu yapmak çok basit.

  • İlk olarak Blogger panelinize giriş yapın.
  • Ardından ‘Yeni Yayın’ seçeneğine tıklayın.
  • Yazmak istediğiniz makalenizin başlığını ve içeriğini yazın.
  • Hemen makalenizi yazdığınız sayfanın sağ tarafında bulunan ‘Bağlantılar‘ seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza seçebileceğiniz ‘Otomatik Kalıcı Bağlantı’ ve ‘Özel Kalıcı Bağlantı‘ şeklinde iki seçenek çıkacak. Burada otomatik kalıcı bağlantı seçeneğini seçerseniz Blogger kalıcı bağlantı ayarı konusunda kendi işlem gerçekleştirir. Diğer seçenek olan özel kalıcı bağlantı seçeneğini seçerseniz, sizin elle otomatik olarak oluşturmanız gerekir ve bu daha sağlıklı seçenektir.

Otomatik kalıcı bağlantı seçeneğinde Blogger kendi oluşturuyor demiştik. Yani yukarıda da belirttiğimiz üzere bazı karakterleri kaldırıp anlamsız kelimelerden oluşan bir bağlantı oluşturabiliyordu. Özel kalıcı bağlantı seçeneği ile ise siz başlığınıza göre bağlantınızı ayarlayabiliyorsunuz. Nasıl mı? Yine konumuz üzerinden örnek ile ilerleyecek olursak, başlığımız ‘Blogger Kalıcı Bağlantı Ayarları Nasıl Yapılır” şeklinde biz özel kalıcı bağlantı oluşturmak için başlığımızı “blogger-kalici-bağlanti-ayarlari-nasil-yapilir” şeklinde ayarlıyoruz. Bu sayede hem karakter boşluğu kalmıyor hem de Google gibi arama motorlarının işini kolaylaştırıp konu hakkında bağlantımız üzerinden daha iyi bilgi almasını sağlıyoruz.

Tabi burada önemli nokta şu ki başlığın link karakter sayısı domainde dahil olmak şartıyla 70 civarından olmalıdır. Daha fazlası gereksiz olacaktır. Bu nedenle makalenizde odaklandığınız anahtar kelimenin Blogger kalıcı bağlantı ayarı yaparken mutlaka olmasına dikkat edin. Anahtar kelime link yapısı içinde olması şarttır. Bunun beraberinde link bağlantısını yaparken (-) işaretini her kelimeden sonra kullanmaya da özen gösterin.

Blogger kalıcı bağlantı ayarları hakkında bilgi verdik. Bu sadece Blogger için değil diğer tüm sitelerin bağlantı linkleri için oldukça önemlidir. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Fikir ve görüşlerinizi konumuz altında yorum olarak belirtebilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

Nasıl mı Yapılır

10 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak internet sektöründe çeşitli alanlarda çalışmalara imza atan ve şimdilerde nasilmiyapilir.com sitesinde Nasıl sorusuna karşılık gelen soruların cevaplarını vermeye çalışan webmaster yazarı. Bilginin gücünü her geçen gün daha da iyi anlayan ve gün geçtikçe de unutulan bilginin taze tutulmasına olanak sağlayan içerikler ile 'nasıl yapılır, nasıl yazılır, nasıl alınır, nasıl verilir, nasıl izlenir' gibi soruların yanıtlarını güncel bir şekilde sunmaya çalışacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir