TEKNOLOJİ

Yeni Telefon Kaç Saat Şarj Edilmeli?

Hepimiz elbette bir cep telefonu alırken her özelliğinin isteğimize uygun olmasını isteriz. Fakat içlerinde en çok önem verdiğimiz özellik tabi ki de batarya ömrü yani pil süresidir. Bir telefonun şarjının ne kadar gideceği oldukça önemlidir. İşte bu nedenle de yeni telefon ilk alındığında kaç saat şarj edilmeli sorusunun cevabını bilmezsek, bu batarya ömrünü olumsuz etkileyecektir. O zaman gelin sizlere yeni telefon şarj etme süresi hakkında bilgi verelim.

Yeni Telefon Kaç Saat Şarj Edilir?

Yeni bir telefon aldığınız zaman en önemli detaylardan bir tanesi de telefon ilk şarj süresi oluyor. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama aldığınız cep telefonları satıcılar tarafından kutuya konduğunda, telefonu denemeniz adına %30 ile %40 arasında bir şarj ile dolu olarak size gönderilir. Bu konuda yapılan en büyük hatalardan bir tanesi denemeniz için dolu olan şarjın belirli bir kısmı ile telefonu inceledikten sonra telefonun şarjı bitmeden şarja takmak oluyor. Bu hataya kesinlikle düşmeyin! Çünkü size denemeniz için verilen o şarjı komple bitirip sonra şarja takmanız batarya ömrü için en önemli noktadır. Yapmanız gereken telefonun deneme şarjını komple bitirip, telefonun kapması ardından cep telefonunuza şarja takın ve kesinlikle %100 olmadan açmayın ve kullanmayın.

Şarj Miktarı Daha Önemli!

Birçok insan cep telefonunda şarj süresi daha önemli olarak düşünse de burada önemli olan nokta kesinlikle şarj miktarıdır. Bildiğiniz üzere teknoloji gelişmeye devam ediyor. Bu doğrultuda akıllı telefonlarda bunlarla birlikte gelişiyor ve beraberinde de batarya pilleri de elbette geliştiriliyor. Biz tüketiciler için bildiğiniz üzere bir telefonda en önemli unsurlardan bir tanesi kullanım süresidir. Bu nedenle de akıllı telefon üretici markalar da farklı piller geliştirmeye devam ederken artık şarj süresi değil de şarj miktarı daha önemli gösteriliyor.. Kısa açıklayacak olursak, artık cihazınızı şarj ettiğiniz süreden çok, şarjın miktarı daha önemli olarak gösteriliyor. Ayrıca üreticiler telefon şarj süresini uzatmak için de yeni yeni geliştirmeler yapıyor.

Artık bütün markalar neredeyse Lityum İon batarya kullanıyor. İşte bu bataryalarda bulunan özellik sayesinde şarj %100 olduğunda batarya kendisine gelen elektrik akımını otomatik olarak devre dışı bırakıyor yani şarj dolduğu için elektrik akımını kesiyor. İşte bu nedenle de şarj aletinizin telefonunuzda takılı olması cihazınızın şarj olmaya devam ettiğini göstermez.. Telefon ilk şarj süresi için önemli nokta telefon tam manasıyla yani %100 şarj olana kadar şarj işleminin devam etmesidir.

Telefon Pil Ömrünü Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

Buradaki en önemli husus birçoğunuzun da tahmin edeceği üzere orijinal şarj aleti kullanmak olacaktır. Eğer ki cihazın orijinal şarj aleti dışında bir başka cihaz ile şarj ederseniz bu telefon pil ömrünü uzatmak değil de daha da olumsuz yöne çekecektir. Bir diğer sıkıntı ise telefonunuzu USB gibi bağlantılarla şarj etmektir. USB kablo ile yok bilgisayardan şarj edeyim falan derseniz bu pil ömrünü olumsuz yönde etkileyecektir. Eğer ki telefonunuz kapalı bir şekilde şarj ederseniz bu pil ömrünü uzatmak için olumlu yönde etki yaratır. Beraberinde şarjınız %5 olduğu zaman ve altındayken şarj ederseniz bu da size olumlu etki olarak dönecektir. Ayrıca telefonu sürekli şarj etmek de batarya ömrünü azaltacaktır.

Evet değerli takipçi ve ziyaretçiler, bu konumuzda sizlere telefon ilk şarj süresi ne kadar olmalı ve telefon pil ömrünü uzatmak için neler yapılabileceğinden kısaca bahsettik. Umarım işinize yarayan bir konu olmuştur. Konu hakkında fikirlerinizi ve aklınıza takılan soruları konumuz altından yorum olarak yazabilirsiniz.

İLGİLİ İÇERİKLER

Nasıl mı Yapılır

10 yılı aşkın bir süredir profesyonel olarak internet sektöründe çeşitli alanlarda çalışmalara imza atan ve şimdilerde nasilmiyapilir.com sitesinde Nasıl sorusuna karşılık gelen soruların cevaplarını vermeye çalışan webmaster yazarı. Bilginin gücünü her geçen gün daha da iyi anlayan ve gün geçtikçe de unutulan bilginin taze tutulmasına olanak sağlayan içerikler ile 'nasıl yapılır, nasıl yazılır, nasıl alınır, nasıl verilir, nasıl izlenir' gibi soruların yanıtlarını güncel bir şekilde sunmaya çalışacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir